lördag 28 augusti 2010

Höstfest

Tro det eller ej men vi kom ner på stan till slut, klockan hann bli halv tre och vi hann bli grymt lunchhungriga. Men ner kom vi och strosade runt kring Vallgatan och tänkte fikat på Da Matteo men det var grymt mycket folk där, inte så konstigt med tanke på att på gården var det second hand marknad, modevisning mm som hörde till höstfesten. Massa kul att titta på. Gillar stämningen där och alla fina små butiker med både design, vintage och kyrkornas second hand.
Vi fortsatte till Mediteraneo på Västra hamngatan för lunch vilket var ett stort misstag. Maten var skit och servicen inget vidare. Matte hittade tom ett kräftben i sin mat och det ledde till en ursäkt och erbjudande om ny tallrik men vem 17 vill fortsätta äta där då??? Tänk om han hade varit skaldjursallergicker liksom?! Dessutom var det ingen skaldjurspasta han beställde utan en fläskfilepasta. Jäkla skillnad! Nä du dit går vi inte igen och varning utfärdas! Länge sen vi åt på ett sånt kasst ställe. Synd för det verkade ju lovande till att börja med och hur 17 kan man misslyckas med italienskt?

Bilden är tagen innan diverse upptäckter gjordes. Efter det missödet strosade vi runt lite och kollade i butiker och njöt av att det inte regnade och att Widar höll sig lugn i vagnen. Han fick lite taskigt tålamod efter ett tag så det blev till att bära på honom. Skulle shoppat lite till mig men det enda vi kom hem med var pyjamas, mössa och sockar till Widar. Han växer ur det mesta han har.   Mitt i allt drababdes Matte av akut kaffeabstinens vilket innebar att vi drog till Le pain francis på Vallgatan, ett av mina favvoställen och förutom kaffe blev det gosaker               

Ungefär där började allas vårt tålamod tryta, kan månne bero på natten och vi tog spårvagnen hem och kunde konstatera att det e grymt mycket folk överallt nu. Alla är tillbaka i stan och på gatorna vimlar det av förvirrade studenter istället för förvirrade turister. Väl hemma däckade vi i stilla förhoppning om sömn men det blev inte mycket av det. Istället en orolig bebis, tvätt, middag, huvudvärk, kass dvdfilm Ghostwriter, mer huvudvärk, mer orolig bebis = skrikig gnällig bebis......osv  Nu äntligen är det lite lugnt, jag hoppas det förblir så .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar