fredag 17 september 2010

Bakning

Fick lite bakningsmani till tjejerna och bebisarna skulle komma förbi så det blev hallon och jordgubbssmulpaj, helt ok, kanske lite mycket socker...hade gärna haft den syrligare.
Hallonpaj
Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter hallon
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.
För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.



Sen fixade jag blåbärsmuffins efter ett recept jag hittade på nätet, men det blev sådär så det receptet slipper ni. Slutligen blev det lite scones också, laddade för afternoon tea med marmelad, sylt och ost.

Receptet är för 4 personer.  
  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


 Kom på att jag gillar ju att baka, men det kommer inte bli allt på en gång framöver. Widar var med i köket och blev alldeles stum när jag drog igång elvispen. Han har börjat gilla att sitta i babysittern och vara med när man gör saker och ting!

Blev lite halvtaskiga bilder, men huvudsaken är ju att det smakar gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar