tisdag 21 september 2010

Macarons

 Jag har lite grann snöat in på macarons, köper ofta sådana till fikan på stan och det här är ett recept som fungerar. Ska göra en omgång i helgen när jag kryat på mig, såvida inte liten är sjuk för då lär vi inte få mycket gjort. 
                                                   Mandelkakor
4 st äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Några droppar valfri hushållsfärg





Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna på låg hastighet, för att sedan öka efterhand. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en fluffig maräng. Vänd sedan försiktigt ned mandel och florsocker. Färga med valfri hushållsfärg! Spritsa sedan ut smeten till 46-50 stycken runda kakor (stora som 5-kronor) på en silpat eller bakplåtspapper. 



Låt dem vila 30 minuter, för att få dem extra blanka och för att förhindra att dem skall spricka i ugnen. Grädda sedan kakorna i ca 12 minuter i ugnen. Kakorna skall vara sega i mitten! Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


Vispa sedan smör, florsocker och vaniljsocker till kakornas fyllning. Vispa det pösigt och tillsätt sedan äggulan. Färga med valfri hushållsfärg!  Bred sedan krämen på undersidan av 23-25 kakor. Lägg resten på som lock.

Tänk på att du kan dela upp smeten och fyllningen om du vill ha olika färg på kakorna. Du kan även smaksätta smörkrämen med likör eller tex nutella! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar