onsdag 25 maj 2011

Nya Zeeland

husbil nya zeelandFull kontakt med MyPlanet är upprättad. Har snackat med Bernard som visade sig vara specialist på Nya Zeeland och som skulle återkomma med fullständiga uppgifter, kostnader och prel bokning.

Påtalade att jag mailat innan och tydligen var det fullt upp så nu skulle han fixa allt. Ju mer man pratar, ju mer låter det som vår drömresa och vi har ju haft siktet på den sedan vi kom hem från Australien. Sedan är det ju ett knux att resa med en bebis. Hade det bara varit vi så hade vi nog rest rakt av direkt, tagit den billigaste bilen och enklaste alternativen.

Nu tillkommer stop i Singapore på fram och tillbakaresan, lite bättre boende, en bra husbil där det funkar med bilbarnstolen på ett bra sätt, skiljer sig väldigt. Sedan visade det ju sig att man inte får fricampa med alla husbilar och då blir ju jag förvirrad. Poängen med husbil är väl att vi ska kunna fricampa och slippa åka till camping/vandrarhem varje kväll. Förstår att man måste in då och då för el, vatten, tömning osv, men att bet camping och husbil varje dygn blir ju tokigt.


Coromandel Dessutom får man inte använda alla husbilar i nationalparkerna utan de måste vara miljöcertifierade så det är mycket att ha koll på.

Sedan är det ju Widar, han ska fixa en långresa i vårt knä för att åka billigt eller grattis, ska han ha eget säte kostar det 67-77% beroende på flygbolag.

Så vi får se, sparandet pågår och skattepengarna rullar in i juni så allt är möjligt. Längtar, drömmer, sparar! Har ni några tips därute så skriv en rad!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar