tisdag 19 juli 2011

Semesterbad vid Askimbadet

I början av semestern när Matte var ledig så tog vi en dag vid Askimbadet. Vädret var lite mulet och soligt så vi fick vara nästan själva på stranden. Matte hade lite pussel med att få upp soltältet och Widar ville gå till havet hela tiden

Vid Askimbadet finns en lekplats och den var poppis

Men till slut var det färdiglekt, tältet uppsatt och solen kom fram. Widar fick på sig soldressen och sedan bar det av ner till vattnet. Vid Askimbadet är det långgrunt, perfekt för småttingar. Trist nog så innebär det att det ofta är kaos och massor av människor, men den här dagen hade vi tur, nästan helt folktomt!


Widar älskar att plaska så det tog inte många sekunder innan han hade lagt ner det larviga med att gå i vattnet. Man kan ju plaska, plaska och plaska. 19 grader var det i vattnet, fast det kändes varmare i det grunda.

Ofta plaskar han så mycket att han inte hinner andas så det bir en bebis som plaskar järnet och sedan får stanna upp för att flåsande hämta luft och skratta

Vi fick bada en lån stund till han under protest gick med på att gå upp på stranden igen. Fast han ville bara smita tillbaka, men eftersom han såg lite kylslagen ut så var det upp på land som gällde.

På stranden blev det torra kläder, fika och mumsande på en spade, gräs och allt annat som en bebis kan tugga på. Fanns dessutom en flicka att busa med samt Widars favvoleksak, bollen!
Det är skönt för trots att saker är upp och ner så blir det lite mer fin sommar i år och trots måendet så kommer jag faktiskt minnas saker istället för att minnas en förvirrad tid full av skrik. Sedan finns det en charm i att kunna upptäcka att grässtrån kittlar, att det finns smådjur och annat som Widar upplever. Önskar bara att det fanns mer glädje och livslust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar