fredag 20 januari 2012

Befarade vattenkoppor och välkommen moster

sjukling
I morse när vi vaknade efter en taskig natt och skulle fixa oss i ordning för Spira fick vi en chock. Jag höll på att klä mig när Matte utbrister från badrummet;
- VAD är det här?
-Vaddå?
-Widar har en massa prickar, utslag...
Jag sticker in nosen och tänker att ja han har väl fått nått bett eller så.
Ja, men tjena lillkillen har röda märken på magen, ryggen, rumpan, benet och igår när han la sig fanns inte en prick.

Saker och symtom fladdrar genom hjärnan och så rasslar vattenkoppor fram i hjärnan. Ok, kolla nätet och snacka med BVC samt syrran som är inne på sitt tredje barn och är vår erfarenhetsguru. En viss samstämighet talar om att jo det kan nog vara vattenkoppor, sålunda är förskolans fredagsmys inställt och vi har en tossig 19 månaders grabb hemma som ömsom är trött, gnällig och rastlös och inte alls anser att vila är det enda vettiga när man är sjuk.
liten känslig kille

som till slut somnade en
febrig prickig sömn
Tossigaste samtalet var nog med BVC som undrade om allergier, om han hade en ny tröja på sig, ätit nåt nytt, testat nytt tvättmedel osv och jag förklarade gång efter annan att nej, han har ingen ny tröja på sig, inga nya tvålar, tvättmedel, livsmedel osv samt att jag vet hur han ser ut när han får utslag, värmeutslag och nej han har aldrig haft dessa märken tidigare och nej de har inte börjat vätska sig osv.

 Avvakta och undvika att träffa sjuka människor med dåligt immunförsvar etc var råden vi fick. Samt duscha honom svalt om han får mycket klåda. Skumt, när jag var liten var det klådstillande salvor osv som gällde. Sedan kunde man få Tavegyl på recept om klådan och kopporna blev extrema. Så nu avvaktar vi, han har fått fler märken och haft lite feber men i övrigt busar han och gnäller om vartannat.
Ronija gör ägget

Han blev helglad när moster Ronija kom på kvällen och busade med honom, gjorde ägget och dessutom hade med en grym julklapp i form av en ficklampa som slog boken han även fick med hästlängder. Bra med lite positiv feeling när livet annars är eländigt för en liten kille. Vi får se hur helgen blir.

en djurbok som inte vann idag

det gjorde däremot den underbara
ficklampan som Widar lekte med
hela kvällen

1 kommentar:

  1. Både Wilma och Oliwer har haft vattkoppor och först ser det ut som vanliga röda utslag. Efter nån dag så blir dom större och lite vätskefyllda och sen blir det sårskorpor. Wilma och Oliwer fick väldigt lindrigt, men jag köpte en kylsalva på apoteket så att det skulle minska klådan. Annars har jag hört att man kan använda yoghurt, men kan väl bli lite väl kletigt kanske ;) Om det nu är vattkoppor, så hoppas att Widar inte får allt för mycket, stackarn! :(

    SvaraRadera