söndag 24 juni 2012

Kycklingfiléer i marinad med grön sås

Kycklingfiléer i marinad med grön såsI går när vi var i Kungsbacka fick vi bland annat detta goa kycklingrecept på lunchknytisen!

Det var supergott och perfekt sommarmat och nu när jag kom hem letade jag upp det direkt på Icas hemsida. Testa om ni gillar kyckling och rätter som dessutom kan tillagas i förväg!
Ingredienser
Gör så här
  1. Kycklingen: Stek kycklingfiléerna i matfettet i omgångar 8-10 min på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg de nystekta kycklingarna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
  4. Grön örtyoughurtsås: Lägg basilika, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.
  5. Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål.
  6. Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet och ringla resten av örtyoughurtsåsen över.
  7. Servera med sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar