söndag 8 juli 2012

Bärby självplock

I fredags eftermiddag, lagom till ösregnet kom vi fram till Bärby självplock ute vid Säve. Så bra tajmat, (NOT), totalt hällregn och vi skulle plocka jordgubbar. Som tur var hade vi regnjackor med till oss och regnställ och gummistövlar till Widar. Det behövdes med tanke på regnet och alla aggressiva brännässlor. Men vi fick plockat 11 liter på en timme och hann ta en sväng i gårdsbutiken. Widar hann både äta jordgubbar och ramla i brännässlorna, arma liten, men han nällade sig bara lite på halsen. Jag nällade ena benet som attan, men vi var rätt nöjda när vi åkte hem i ösregnet med våra goda jordgubbar!
Widar i ösregn utanför
gårdsbutiken

regn

jordgubbsglädje

jordgubbar

Widar kunde inte låta bli

en liten stund plockade vi
under tak
11 liter!
 Bärby självplock var helt ok, kommer åka dit och plocka jordgubbar mm igen. Det enda störiga var egentligen alla förbannade nällor och tistlar bland jordgubbarna och att folk inte markerat var de slutat plocka på fältet och så saknades det skyltar.

Att gå i ösregn och leta efter var man ska börja är ju så där. Flera som vi mötte var helförvirrade över var de skulle plocka någonstans. Men bären var jättegoda och det är det viktigaste! Widar gillade det också, framför allt att äta jordgubbar!

   
på väg till bilen

nygjord jordgubbssaft i
butiken



1 kommentar:

  1. Visst är tistlarna på Bärby gräsliga! De liksom suger sig fast i skinnet! Örk! Men förbaskat goda jordgubbar hade de. Åtminstone förra året.
    Vad kostar de i år på självplocken?
    Körde enkla vägen i år - färdigplockade gubbar ihop med lite frusna rabarber från förra året. Blev fantastiskt god sylt. _D

    Strongt av er att plocka trots regnet! (Jag glömde stolarna ute på balkongen, så den obehandlade pallen hade släppt i fogen. :( )
    Men det var ett trevligt besök - alltid lika kul att träffa dig!

    SvaraRadera