fredag 6 juli 2012

Varför så arg?

Den frågan ställer både jag och Matte till Widar. Hans nya grej är att vakna kring sex och gallskrika och vara skitarg. Vi får knappt trösta eller titta på honom och han skriker  oavsett vad vi gör. Han hade en sådan vända i vintras också. Helt galet.
arg som ett bi

Överlag så är han mycket Putte sur nu, vet inte riktigt vart busWidar tagit vägen. Men det beror väl på ålder, sömnbrist, feber och förkylning som aldrig tar slut. Men det är inte lätt att börja varje dag så här. Särskilt inte när man själv mår så där och inte kan sova och Matte också är trött. Det värsta är nog att skriket sedan övergår till ett gnäll där han gnäller högt och entonigt i varje utandning, obegripligt att han inte tappar rösten. Vi får iallafall öronskav.

Att byta blöja, äta frukost, klä på sig, försöka leka något annat än att hamra och snickra alternativt leka med datorn möts av gallskrik. Datatiden är begränsad för liten och hamra och spika funkar dåligt klockan sex på morgonen, både för föräldrar och grannar. Sålunda blir liten ännu argare och alla försök till att somna om bemöts av ännu mer ilska. Det trots att han verkligen skulle behöva mer sömn, lilla liten.

I dag blir det lugnt. Ska fika hos en vän på förmiddagen och sedan blir det häng i nån lekpark om vi inte regnar bort. Ser oroligt ut på himmelen. Ha det gott därute!

1 kommentar:

  1. Vi har ett totalmonster här just nu! Allt jag hör mig själv säga är nej, sluta, inte, ajaj, stopp! L skriker, gapar, ligger på golvet, vrålar, vill inte äta och gör precis allt som vi inte vill att hon ska göra. Den berömda trotsen tycks vara här på riktigt... :S

    SvaraRadera