torsdag 26 december 2013

Saffransscones till julfrukosten

steg ett, kolla att man har alla ingredienser
 Trots en natt i krupphostan och feberns land så var liten med på julaftonsmorgon för att baka Leilas saffransscones. Receptet hittar ni här! Widar fick tvätta händerna och hosta i armen och med lite alvedon i kroppen så gick det fint. Saffransscones är så mycket godare än vanliga och perfekta på julmorgonen!
steg två; rör ut saffran i mjölken och låt koka upp
Ronija vaknade medan vi höll på och gjorde oss sällskap medan Matte sov och försökte ta igen lite sömn efter en tämligen sömnlös natt. Ronija hade otroligt nog sovit sig igenom all gråt och hosta till skillnad från mig och Matte.
mät sedan upp alla torra ingredienser och blanda
dem i en stor skål
 
mät upp smör och nyp samman det med de torra ingredienserna
Widar fick jobba hårt. han går all in när det gäller sånt här
 
när smöret och saffranet svalnat blanda i ett ägg
 
rör ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna
och smöret, blanda väl
 
när allt blivit en deg häll ut den på bakplåtspapper, dela i två delar
och platta ut dem till scones

widar körde hammar-metoden
 
funkade fint
 
sen skär man ett kort i bröden och naggar dem väl.
Det här med att nagga tyckte Widar var märkligt...
Därefter skjuts in i ugnen 10 min på 250 grader
 
sen är det bara att lägga fram dem, rykande färska
 invirade i en fin handduk

Avnjuts med smör, ost och en kopp grönt te
Gissa om Widar var stolt vid frukosten när han kunde säga att han bakat sconesen nästan helt själv! Dessvärre är han galet kinkig med all mat och särskilt när han är sjuk så smakade vägrade han. Men han var glad och stolt över att han bakat en massa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar